Info studio bronzare


Informaţii utile pentru întreprinzătorii din domeniul saloanelor de bronzare

Înainte de a deschide un salon de bronzare, orice întreprinzător trebuie să aibă în vedere o serie de aspecte foarte importante în această activitate:
- dimensiunile spaţiului destinat salonului, precum şi suprafaţa ocupată de aparatură;
- racordarea la reţeaua electrica şi necesarul de energie electrică;
- eficienţa economică;
- confort climateric (modalităţi de evacuare a aerului încălzit din aparatele de bronzat);
- documente şi aprobări necesare pentru funcţionarea afacerii.

1. Dimensiuni, suprafata utilă:
Dimensiunea medie a unui aparat de bronzat orizontal este de 2.35 m x 1.35 m iar al unui aparat vertical 1.35 m x 1.35 m x 2.35 h. De aceasta trebuie să se ţină cont la amenajarea salonului, astfel încât să se asigure spaţii optime pentru cabinele de vestiar şi pentru celelalte necesităţi de confort ale clienţilor.

2. Energia electrică:
Functionarea optimă a aparatelor de bronzat poate fi asigurată numai prin racordarea lor la surse de curent trifazic de 380 V şi 3x25A. Tensiunea nepotrivită afectează eficienţa funcţionării tuburilor de bronzare.

3. Eficienţa economică:
În general, investiţia iniţială pentru orice tip de aparat de bronzat se recuperează integral pâna la prima schimbare a tuburilor. Perioada medie pentru recuperarea investiţiei este de un an, dar în cazul saloanelor din oraşele mai mici, unde nu există concurenţă acerbă pe piaţă, această perioadă poate fi chiar de 4 luni. În cel mai rău caz, investiţia se recuperează într-un an şi jumatate.

4. Confort climateric:
Tuburile din interiorul aparatelor de bronzare produc căldură, astfel ca, pentru a preîntâmpina supraîncălzirea aparatelor, este nevoie de evacuarea aerului încălzit. Aceasta se face în afara salonului, prin tuburi flexibile sau fixe. Este foarte importantă înlocuirea aerului evacuat cu aer proaspăt ventilat în interiorul aparatelor de bronzat, pentru a preveni producerea fenomenului de vacuum.

5. Documentaţie:
La deschiderea unui salon de bronzare se recomandă obţinerea tuturor documentelor de provenienţă ale aparaturii, a certificatelor de garanţie, precum şi a aprobărilor necesare din partea autorităţilor.

Pentru alte informaţii, nu ezitaţi să ne contactaţi.